Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Na železniški postaji Ljubljana v uporabi nove avtomatske garderobne omarice za shranjevanje prtljage

Prostor, v katerem so nameščene garderobne omarice je na postaji Ljubljana odprt od 5.00 do 24.00 ure, v času med 00.00 in 5.00 uro, pa se do garderobnih omaric dostopa z dežurnim varnostnikom, ki je na postaji Ljubljana, dosegljiv na tel. št. 031-779-340.

Cena hrambe prtljage v garderobi velja za 24 ur in je odvisna od velikosti najete omarice in sicer:
-mala (S) = 3,00 EUR
-srednja (M) = 4,00 EUR
-velika (L) = 5,00 EUR in
-zelo velika (XL) = 6,00 EUR.

Nadomestilo za odpiranje omarice ob izgubi računa je 20,00 EUR. Račun, ki ga avtomat izda ob plačilu, mora namreč stranka shraniti, saj je le z njim oziroma s črtno kodo na najem, mogoče odkleniti/odpreti omarico.

Namestitev garderobnih omaric je v letu 2017 predvidena tudi na železniških postajah Maribor, Celje in Koper.
Lastnik in upravljalec garderobnih omaric je podjetje SŽ- ŽIP, d.o.o.