Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Slovenska reprezentanca z vlakom na poti k cilju – medalji na EP

Slovenska košarkarska reprezentanca, ki se pripravlja na prihajajoče Evropsko prvenstvo na Finskem in v Turčiji, se je danes mudila v Ljubljani, kjer se ji je končno priključil tudi njen kapetan, zvezdnik Miamija Goran Dragić. Moštvo, ki je na prvi pripravljalni tekmi v Rogaški Slatini, še brez kapetana, prepričljivo premagala univerzitetno reprezentanco Rusije, se je danes iz Ljubljane v Celje zapeljalo z vlakom. Izbranci slovenskega selektorja Igorja Kokoškovova so med vožnjo prijetno kramljali in spoznavali pokrajino, ki je med vožnjo vlaka, hitela mimo… Reprezentanca se je iz Celje odpravila v pripravljalno “bazo” v Terme Zreče. Slovenska članska košarkarska reprezentanca, ki se pripravlja v Zrečah, se bo na tokratnem že – 40. evropskem prvenstvu v košarki – potegovala za najvišja mesta v prvem delu na Finskem in pozneje v izločilnih bojih v Turčiji. Srečno, fantje!