Slovenske železnice postale generalni sponzor HK Olimpija

Slovenske železnice so postale generalni sponzor hokejskega kluba Olimpija. Podjetja v Skupini SŽ so slovenskemu hokeju stala ob strani že več let. Na SŽ se zavedamo, da je napredek hokeja v Sloveniji mogoč le močnima kluboma, Olimpijo in Jesenicami. Zato smo se odločili, da podpremo hokej v Ljubljani in s tem neposredno pomagamo razvoju slovenskega hokeja.

Pomočnik generalnega direktorja Slovenskih železnic, Miha Butara, ki je postal član upravnega odbora kluba je ob tem povedal še: »Ponosni smo, da smo postali sponzor kluba z jasno vizijo, močno člansko ekipo in tako širokim zaledjem mladih hokejistov. SŽ že dalj časa podpirajo slovenski šport, z neposrednim sodelovanjem s hokejskim klubom Olimpija pa bomo stopili še korak naprej in omogočili razvoj in dvig kakovosti hokeja v Sloveniji.«

Hokej v Ljubljani ima bogato športno zgodovino in je prispeval več kot sto slovenskih reprezentantov. Predsednik kluba Tomaž Vnuk je z znanjem in strokovnim delom postavil klub, v katerem v različnih selekcijah igra več kot 200 mladih hokejistov in hokejistk.

Sodelovanje s hokejskim klubom Olimpija je za Slovenske železnice hkrati dobra poslovna priložnost, saj bomo z imenom HK SŽ Olimpija (HK Slovenske železnice Olimpija) navzoči na trgih Avstrije, Italije, Madžarske in Hrvaške, ki so za Slovenske železnice in njihov razvoj izjemno pomembni trgi.

Grafika z vlakom, železniško postajo in pripisoma "Z vlakom po kulturo" in "V zgodovinska mesta Slovenije".