Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Slovenske železnice postale generalni sponzor HK Olimpija

Slovenske železnice so postale generalni sponzor hokejskega kluba Olimpija. Podjetja v Skupini SŽ so slovenskemu hokeju stala ob strani že več let. Na SŽ se zavedamo, da je napredek hokeja v Sloveniji mogoč le močnima kluboma, Olimpijo in Jesenicami. Zato smo se odločili, da podpremo hokej v Ljubljani in s tem neposredno pomagamo razvoju slovenskega hokeja.

Pomočnik generalnega direktorja Slovenskih železnic, Miha Butara, ki je postal član upravnega odbora kluba je ob tem povedal še: »Ponosni smo, da smo postali sponzor kluba z jasno vizijo, močno člansko ekipo in tako širokim zaledjem mladih hokejistov. SŽ že dalj časa podpirajo slovenski šport, z neposrednim sodelovanjem s hokejskim klubom Olimpija pa bomo stopili še korak naprej in omogočili razvoj in dvig kakovosti hokeja v Sloveniji.«

Hokej v Ljubljani ima bogato športno zgodovino in je prispeval več kot sto slovenskih reprezentantov. Predsednik kluba Tomaž Vnuk je z znanjem in strokovnim delom postavil klub, v katerem v različnih selekcijah igra več kot 200 mladih hokejistov in hokejistk.

Sodelovanje s hokejskim klubom Olimpija je za Slovenske železnice hkrati dobra poslovna priložnost, saj bomo z imenom HK SŽ Olimpija (HK Slovenske železnice Olimpija) navzoči na trgih Avstrije, Italije, Madžarske in Hrvaške, ki so za Slovenske železnice in njihov razvoj izjemno pomembni trgi.