Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaradi gradbenih del je prevoz invalidov na invalidskih vozičkih z vlaki iz/do Celja do nadaljnjega onemogočen

Prevoz invalidov na električnih invalidskih vozičkih z vlaki je organiziran samo iz postaj Ljubljana in Maribor kjer so nameščena dvigala za dvigovanje invalidskih vozičkov.

V lokalnem prometu je prevoz potnikov na invalidskih vozičkih mogoč v elektromotornih nizkopodnih garniturah (Siemens/Desiro) na progah: Ljubljana–Maribor, Ljubljana–Dobova, Ljubljana–Jesenice in Ljubljana–Sežana, vendar vse po predhodnem dogovoru najmanj 48 ur pred nameravanim potovanjem na tel. št. 01/2913391(pon – pet od 8.00 -16.00).