Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaradi gradbenih del nadomestni avtobusni prevozi v Avstriji

Kot so sporočile avstrijske železnice – ÖBB je med 11. septembrom in 1. oktobrom, zaradi vzdrževalnih/gradbenih del med postajama Murzzuschlag in Wiener Neustadt, organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Mednarodni vlaki – tudi vlaka št: 150/151 med Ljubljano in Dunajem ter vlaka št: 158/159 med Zagrebom in Dunajem, bodo vozili samo do Murrzuschlaga, na relaciji Murzzuschlag – Wiener Neustadt bo namesto vlakov organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Več informacij najdete nahttps://www.oebb.at/de/. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.