Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Brezplačno na hokejski derbi v Tivoli

Na ljubljanski led se vrača tekma, ki smo jo vsi čakali: večni hokejski derbi med HK SŽ Olimpija in HDD SIJ Acroni Jesenice. Tekma se bo odvijala v sredo, 25. oktobra, ob 19.15 v Hali Tivoli.

Slovenske železnice omogočamo obiskovalcem derbija brezplačen prevoz z vlakom na relaciji Jesenice-Ljubljana in obratno. Za pridobitev brezplačne vozovnice je potrebna predhodna prijava na e-poštni naslov [email protected] do 20. ure danes. 

Odhod vlaka z Jesenic je ob 15:31 ali 17:40, povratek nazaj pa ob 21:10 ali 23:55.

 

 

Se vidimo v Tivoliju!