Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Od januarja do avgusta prepeljali skoraj dva milijona ton več tovora kot v istem obdobju lani ter ustvarili 22 milijonov dobička

Nadzorni svet Slovenskih železnic se je na današnji seji seznanil s poslovnimi rezultati Slovenskih železnic v prvih osmih mesecih letošnjega leta.
Slovenske železnice so od januarja do avgusta prepeljale okrog 14 milijonov ton tovora, kar je 13,4 odstotka, oziroma 1,8 milijona ton, več kot v istem obdobju lani, ter ustvarile 22,2 milijona evrov čistega dobička.

Nadzorni svet SŽ je potrdil tudi poslovni načrt Slovenskih železnic za leto 2018, ki predvideva nadaljnjo rast vseh finančnih kazalnikov, poslovne prihodke v višini 533 milijonov ter dobiček iz poslovanja – EBIT v višini 33 milijonov evrov.