Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Predprodaja abonentskih vozovnic za mesec november

Slovenske železnice želimo svojim potnikom čimbolj olajšati in poenostaviti nakup novembrskih abonentskih vozovnic. Na prvi delovni oz. šolski dan po počitnicah ni prijetno stati v vrstah za nakup abonentskih vozovnic, še posebej, ko se nam že mudi v šolo ali v službo. Zato abonentskim potnikom predlagamo, da z nakupom ne odlašajo do 2. ali celo do 6. novembra, ampak izkoristijo možnost nakupa v predprodaji. 

Že od 25. oktobra naprej lahko na vseh železniških blagajnah kupite abonentske vozovnice za november – tedenske, mesečne ali letne – in se tako izognete čakalnim vrstam.