Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Predprodaja abonentskih vozovnic za mesec november

Slovenske železnice želimo svojim potnikom čimbolj olajšati in poenostaviti nakup novembrskih abonentskih vozovnic. Na prvi delovni oz. šolski dan po počitnicah ni prijetno stati v vrstah za nakup abonentskih vozovnic, še posebej, ko se nam že mudi v šolo ali v službo. Zato abonentskim potnikom predlagamo, da z nakupom ne odlašajo do 2. ali celo do 6. novembra, ampak izkoristijo možnost nakupa v predprodaji. 

Že od 25. oktobra naprej lahko na vseh železniških blagajnah kupite abonentske vozovnice za november – tedenske, mesečne ali letne – in se tako izognete čakalnim vrstam.