Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z vlakom brezplačno na Jesenice na derbi SIJ Acroni Jesenic in SŽ Olimpije

Ne pozabite! 14. oktobra bo na Jesenicah spet derbi večnih tekmecev  SIJ Acroni Jesenic in SŽ Olimpije. Ob 18.00 bodo v legendarni dvorani Podmežaklo znova prekrižali hokejske palice večni tekmeci iz Ljubljane in Jesenic,  ki letos krojijo vrh Alpske hokejske lige.
Za obiskovalce in navijače hokejske tekme klubov SIJ Acroni Jesenice in SŽ Olimpija, smo Slovenske železnice, ki smo generalni sponzor HK Olimpija, zagotovile brezplačen prevoz v 2. razredu vseh vrst vlakov na relaciji Ljubljana – Jesenice in Nova Gorica –  Jesenice ter nazaj.  Osnova za izdajo brezplačne vozovnice je eden od navijaških rekvizitov, s katerimi navijači podpirajo igralce SIJ Acroni Jesenic ali SŽ Olimpije. Bodite zraven in se prepustite hokejskim užitkom.