Britanski dan na Slovenskih železnicah

Slovenske železnice so v sodelovanju z veleposlaništvom Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske 21. novembra pripravile Britanski dan, na katerem so se predstavniki podjetij v skupini SŽ srečali z britanskimi poslovneži. Svoje storitve je predstavljalo deset britanskih podjetij, ki poslujejo v železniškem in logističnem sektorju.

Zbrane je nagovoril član poslovodstva Slovenskih železnic Tomaž Kraškovic, ki je med drugim povedal, da so si Slovenske železnice v zadnjem času zadale več ambicioznih ciljev ter da se osredotočajo na mednarodno povezovanje in digitalizacijo. Povedal je tudi, da sta za uspeh v poslovnem svetu pomembna komunikacija in povezanost med vsemi deležniki podjetja ter poudaril, da je Britanski dan odlična priložnost za sklepanje novih poslovnih partnerstev.

Britanskega dneva na Slovenskih železnicah se je udeležila tudi britanska veleposlanica Sophie Honey, ki je v pozdravnem nagovoru pohvalila sodelovanje s Slovenskimi železnicami. Zahvalila se je za priložnost, da so se britanska podjetja predstavljala v Sloveniji, ter vsem zaželela veliko poslovnih uspehov.

Dr. Peter Verlič je britanskim gostom predstavil skupino SŽ in široko paleto storitev, ki jih zagotavljajo podjetja v skupini. Pojasnil je sodelovanje naših podjetij na mednarodni ravni, med drugim je podrobneje govoril o projektu SEESARI, ki s povezovanjem železniških podjetij z različnimi drugimi organizacijami povečuje ugled železniškega sektorja v Jugovzhodni Evropi. V dopoldanskem delu prireditve so se predstavljala podjetja Hitachi Information Control Systems, Bentley Systems, Perpetuum, Alfatronix, Aecom, Flexicon, Tensar, Muirhead, Camlin ter Furrer+Frey. Pojasnili so svojo vlogo v železniškem sektorju, nanizali relevantne reference ter predlagali možnosti za sodelovanje s podjetji v skupini SŽ.

Po opoldanskem odmoru so imeli predstavniki skupine SŽ ter britanskih podjetij na voljo čas za individualne pogovore o možnostih za sodelovanje ter izmenjavo dobrih praks.
Predstavitve podjetij na Britanskem dnevu so bile zelo kakovostne, in so zato, po besedah udeležencev, vodile do zelo uspešnih individualnih pogovorov. Slovenske železnice so s prireditvijo omogočile učinkovito mednarodno poslovno povezovanje in možnosti za razvijanje storitev v sektorju, v katerem poslujemo.