Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Stavka na Italijanskih železnicah (9. – 10. november)

Na italijanskih železnicah bo od 9. novembra, od 21.00, do petka 10. novembra, do 21.00, potekala stavka osebja nacionalnega železniškega prevoznika – Trenitalia. 

Hitri vlaki LaFrecce bodo vozili po voznem redu. Prav tako bodo nemoteno vozili vsi vlaki med postajama Roma Termini in Fiumicino Airport.

Potniki lahko zaradi stavke pričakujejo zamude in težave v notranjem prometu, saj bodo odpovedani številni potniški vlaki, nekateri pa bodo vozili le del poti. Kot so sporočili iz nacionalne družbe italijanskih železnic – Trenitalia, bodo lokalni vlaki EC 139/140, EC 141/142, ki vozijo med postajama Milano Centrale in Ventimiglia odpovedani.

Več informacij o stavki in morebitnih težavah je mogoče poiskati na povezavi – http://www.trenitalia.com/tcom-en/Services. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.