Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

O železniškem potniškem prometu med Gorico in Novo Gorico z evropsko poslanko Patricijo Šulin

Na Slovenskih železnicah smo danes gostili evropsko poslanko Patricijo Šulin. Srečala se je z generalnim direktorjem Dušanom Mesom, direktorjem SŽ-infrastruktura Matjažem Kranjcem ter pomočnikom direktorja SŽ-Potniški promet Milošem Rovšnikom.

Govorili so o železniškem potniškem prometu med Gorico in Novo Gorico. Evropska poslanka je namreč na Slovenske železnice naslovila odprto pismo s predlogi o ponovni oživitvi železniške povezave Gorica-Nova Gorica-Šempeter-Vrtojba.

Predstavniki Slovenskih železnic so se zavezali, da bodo z Italijanskimi železnicami poiskali rešitev, da bi na omenjeni progi, na kateri za zdaj vozijo samo tovorni vlaki, prihodnje leto začeli voziti tudi potniški. Poleg tega pa bodo Slovenske železnice predlagale in poskušale doseči, da bi Ministrstvo za infrastrukturo med načrtovane obnove regionalnih prog čim hitreje uvrstilo tudi Bohinjsko progo.