Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Slovenska rokometna reprezentanca na evropsko prvenstvo z vlakom

Slovenska rokometna reprezentanca je na evropsko prvenstvo v Zagreb odpotovala z vlakom. Selektor reprezentance, Veselin Vujović, je povedal, da so dobro pripravljeni na nove izzive. Dodal je, da so slovenski reprezentanti edinstveni že samo zato, ker bodo na tekmo prišli z vlakom ter da bodo edinstveni tudi na igrišču.

 

Rrokometna reprezentanca je v Zagreb sproščeno potovala v vagonu z restavracijo. Na vlaku je jih je pozdravil pomočnik direktorja SŽ-Potniški promet Miloš Rovšnik, ki je bil tudi sam v preteklosti rokometni igralec in rokometni trener. Med drugim jim je zaželel veliko uspeha ter izrazil veliko zadovoljstvo, da rokometaši na evropsko prvenstvo potujejo udobno in sproščeno, z vlakom.

Slovenske železnice dejavno sodelujejo pri zamislih in projektih, ki promovirajo slovenski šport. Podjetja v Skupini SŽ podpirajo slovenske športnike in se zavedajo svoje dolžnosti, da omogočajo lažje delovanje tistih, ki našo domovino predstavljajo v svetu. Slovenske železnice so ponosni sponzor slovenske rokometne reprezentance in zadnja leta še tesneje sodelujejo z vrhunskimi športniki in nacionalnimi športnimi zvezami, ki jih finančno ter logistično podpirajo.