Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Fersped, logist slovenskih olimpijcev

Slovenske železnice smo veliki sponzor slovenske olimpijske reprezentance. Skupaj s hčerinskim podjetjem Fersped smo poskrbeli za logistiko opreme slovenskih olimpijcev. Prav tako smo prepeljali opremo za Slovensko hišo, v kateri bodo športniki in drugi predstavniki promovirali Slovenijo in slovenske izdelke na zimskih olimpijskih igrah v korejskem Pjongčangu.

Vso opremo je Fersped zbiral v lastnem skladišču v Kopru, naložil v kontejnerje, organiziral ladijski prevoz iz Kopra do korejskega pristanišča Busan. V Busanu je nato organiziralo uvozno carinjenje ter dostavo in razkladanje kontejnerjev na prizorišču olimpijskih iger. Po končanih igrah pa bo Fersped poskrbel za varno vrnitev opreme v Slovenijo.

Saša Hanc, produktni vodja v Ferspedu, je o sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije povedala: »Ponosni smo, da lahko ob 50-letnici Ferspeda s svojim strokovnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami, skupaj s Slovenskimi železnicami, pripomoremo k neoviranemu delovanju Olimpijskega komiteja Slovenije. Verjamemo, da bodo v Slovenski hiši tudi na tokratnih olimpijskih igrah lahko nazdravili medaljam slovenskih športnikov.«

Notranjost Slovenske hiše

 

Fersped skupaj s svojimi poslovnimi partnerji zagotavlja kakovostne in celovite logistične storitve po vsem svetu in v vseh oblika transporta, zračnem, pomorskem in kopenskem. Poleg tega pa zagotavlja tudi skladiščenje, pretovor, distribucijo, davčno zastopanje ter carinske in druge storitve.

Več o Ferspedu si lahko preberete na njihovi spletni strani www.fersped.si