Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Fersped, logist slovenskih olimpijcev

Slovenske železnice smo veliki sponzor slovenske olimpijske reprezentance. Skupaj s hčerinskim podjetjem Fersped smo poskrbeli za logistiko opreme slovenskih olimpijcev. Prav tako smo prepeljali opremo za Slovensko hišo, v kateri bodo športniki in drugi predstavniki promovirali Slovenijo in slovenske izdelke na zimskih olimpijskih igrah v korejskem Pjongčangu.

Vso opremo je Fersped zbiral v lastnem skladišču v Kopru, naložil v kontejnerje, organiziral ladijski prevoz iz Kopra do korejskega pristanišča Busan. V Busanu je nato organiziralo uvozno carinjenje ter dostavo in razkladanje kontejnerjev na prizorišču olimpijskih iger. Po končanih igrah pa bo Fersped poskrbel za varno vrnitev opreme v Slovenijo.

Saša Hanc, produktni vodja v Ferspedu, je o sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije povedala: »Ponosni smo, da lahko ob 50-letnici Ferspeda s svojim strokovnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami, skupaj s Slovenskimi železnicami, pripomoremo k neoviranemu delovanju Olimpijskega komiteja Slovenije. Verjamemo, da bodo v Slovenski hiši tudi na tokratnih olimpijskih igrah lahko nazdravili medaljam slovenskih športnikov.«

Notranjost Slovenske hiše

 

Fersped skupaj s svojimi poslovnimi partnerji zagotavlja kakovostne in celovite logistične storitve po vsem svetu in v vseh oblika transporta, zračnem, pomorskem in kopenskem. Poleg tega pa zagotavlja tudi skladiščenje, pretovor, distribucijo, davčno zastopanje ter carinske in druge storitve.

Več o Ferspedu si lahko preberete na njihovi spletni strani www.fersped.si