V Planico tudi letos z vlakom

Dolina pod Poncami bo med 22. in 25. marcem znova gostila finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Organizatorji tekmovanja so na današnji tiskovni konferenci v Železniškem muzeju Slovenskih železnic zagotovili, da bo skakalnica nared, obetajo pa si med 60 in 70 tisoč obiskovalcev ter tudi lepega vremena.

Slovenske železnice že šesto leto zapored sodelujemo pri projektu trajnostnega razvoja in obiskovalcem smučarskih poletov ponujamo možnost, da se v dolino skakalnic odpravijo z vlakom. V zadnjih letih je z vlaki v Planico tako potovalo že več kot deset tisoč navijačev.

Na Slovenskih železnicah smo v času planiškega praznika tudi letos zagotovili okrepljene redne vlake, v soboto in nedeljo pa bosta do Hrušice vozila dodatna vlaka. Od Hrušice do Planice bo za potnike vse tekmovalne dni organiziran brezplačni  avtobusni prevoz do prizorišča in nazaj za vse redne in izredne vlake. Avtobusi, ki bodo vezani na vlak, se bodo iz Planice vračali s tretjega parkirnega boksa.

Ob predloženi vstopnici za prireditev Planica 2018 lahko potniki uveljavljajo popuste iz katerega koli kraja v Sloveniji do postaje Jesenice ali Hrušica in nazaj. Tako se lahko v Planico z vlakom ob nakupu povratne vozovnice potniki zapeljejo 50 odstotkov ceneje, otroci med 6. in 12. letom starosti pa kar 75 odstotkov ceneje. Otroci do 6. leta v spremstvu odraslega potujejo brezplačno. Vstopnice za planiško prireditev je moč kupiti tudi v Infocentrih na železniških postajah v Ljubljani, Celju, Mariboru in Kopru.

S prevozom z vlakom se bodo obiskovalci smučarskih poletov izognili gneči na cestah in na parkirišču v dolini skakalnic ter nepotrebni slabi volji, so na današnji novinarski konferenci povedali predstavniki OK Planica. Ob tem so opozorili tudi, da alkohol ne sodi za volan in apelirali na voznike, da raje kot v avto sedejo na vlak.

Več informacij o tem kako z vlakom v Planico, lahko potniki pridobijo na železniški postajah, na spletni strani www.slo-zeleznice.si, na številki 1999 ali prek e-pošte [email protected].