Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Napovedna stavka na francoskih železnicah

Iz nacionalne družbe francoskih železnic – SNCF,  ki upravlja železniški promet v Franciji, so sporočili, da bo med 3. in 29. aprilom, potekala stavka železniškega osebja. Po zagotovilih pristojnih pa stavka ne bo vplivala na vožnje mednarodnih hitrih vlakov Thalys   na relaciji Pariz-Nord – Bruxelles – Aachen – Köln – Essen, hitrih vlakov ICE/TGV  na relaciji Frankfurt / Main – Pariz, (München) Stuttgart – Pariz in Frankfurt / M – Lyon – Marseille, ter nočnih vlakov 453/452 na relaciji Pariz Est – Moskva – Paris East. Potniki pa zaradi stavke lahko pričakujejo zamude in težave v notranjem prometu, so še sporočili  iz nacionalne družbe francoskih železnic – SNCF.  Več informacij o voznih redih vlakov je na voljo na povezavah – www.bahn.de/blitz/view/fernverkehr/uebersicht.shtml in www.thalys.com