Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Posodobitev proge Poljčane – Slovenska Bistrica

Direkcija RS za infrastrukturo je aprila 2017 s konzorcijem podjetij Pomgrad, Kolektor CPG in SŽ-ŽGP sklenila pogodbo za posodobitev odseka železniške proge Poljčane-Slovenska Bistrica. Dela, kot upravljavec infrastrukture, nadzira SŽ-Infrastruktura.

 Vrednost del je ocenjena na 27 milijonov evrov. Med posodobitvijo bodo obnovili postaji Poljčane in Slovenska Bistrica ter progo med njima. Ukinili bodo tri nivojske prehode, dva v Poljčanah in enega na Spodnji Brežnici, ter namesto njih zgradili nadvoz.

Ko bo obnova končana, prihodnje leto aprila, bodo na progi lahko vozile težje lokomotive, proga bo namreč kategorije D4. Vlaki bodo na tem odseku lahko vozili z višjo hitrostjo, potniki pa bodo na obeh postajah lahko do peronov dostopali po novih podhodih.

Nadvoz v Spodnji Brežnici so začeli graditi junija lani, obnovitvena dela na postaji Slovenska Bistrica pa so se začela septembra lani. Dela na odprti progi med postajama ter na postaji Poljčane so se začela februarja letos.

Investicija je delno financirana iz nepovratnih sredstev v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope (IPE).

{gallery}/Potniski_fotografije/posodobitev-poljcane-slovenska-bistrica{/gallery}