Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Muzejski vlak po Deželi Celjski: parno lokomotivo bo izredno zamenjala mlajša dizelska sestra

Muzejski vlak, ki povezuje Celje in Podčetrtek, je zapeljal v novo sezono voženj. Po tem, ko smo v soboto, 5. maja, v sodelovanju s Festivalom vina in čokolade na kulinarično doživetje v Podčetrtek zapeljali poln vlak potnikov, v soboto, 12. maja, pa smo z medijskem partnerjem na vlaku praznovali 65 let Štajerskega vala, z vožnjami nadaljujemo vse do konca junija.

Običajno po progi sopiha muzejska parna lokomotiva iz leta 1920, a zaradi tehničnih težav jo bo primorana zamenjati nekoliko mlajša dizelska sestra. Še vedno pa bodo potniki pot doživeli v muzejskih vagonih. Potovanje bo še dostopnejše, saj zaradi spremembe nižamo cene potovanj. Muzejski vlak z nadomestno dizelsko lokomotivo bo vozil vsako soboto dvakrat na dan od 19. maja do 30. junija 2018. Po tem se sezona voženj muzejskega vlaka po Deželi Celjski 2018 zaključi.

Poiščite namige za malce drugačen sobotni izlet in raziščite Kozjansko z muzejskim vlakom.