Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Opozorilna stavka na nemških železnicah

Iz nemških železnic – DB so nas opozorili, da bo v ponedeljek, 10. decembra 2018, med 4.00 in 9.00 potekala opozorilna stavka železniškega osebja. Potniki zaradi stavke lahko pričakujejo zamude in težave v notranjem prometu, so sporočili iz nacionalne družbe nemških železnic – Deutsche Bahnn – DB. Vlaki iz Slovenije v Nemčijo vozijo po veljavnem voznem redu.

Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.