Slovenske železnice obiskali kurenti

Na Slovenskih železnicah so kurenti tudi letos preganjali zimo in pozdravljali pomlad. Več kot dvajset kurentov iz Društva koranti Destrnik je v Ljubljani najprej obiskalo podjetje SŽ-VIT, kjer so se srečali s sodelavci in vodstvom podjetja. Nato so se odpravili v Železniški muzej, kjer so jih pričakali otroci iz bližnjih vrtcev in šol. Zaposleni v Muzeju so otrokom poleg edinstvenega obiska pripravili tudi prav posebno presenečenje in jih z miniaturno lokomotivo zapeljali po vrtni železnici.

Kurenti so svojo pot nadaljevali peš proti železniški postaji Ljubljana ter nato do upravne stavbe Slovenskih železnic, kjer so se srečali s poslovodstvom. V imenu poslovodstva Slovenskih železnic sta zbrane pozdravila direktor-član poslovodstva Slovenskih železnic Tomaž Kraškovic ter pomočnik direktorja SŽ-Potniški promet Miloš Rovšnik. Tomaž Kraškovic je med drugim dejal, da z velikim veseljem pozdravlja obisk kurentov in njihovo poslanstvo. V imenu vseh železničark in železničarjev jim je predal darila, zaželel veliko uspehov ter jih povabil na srečanje tudi prihodnje leto.

Direktor-član poslovodstva Slovenskih železnic Tomaž Kraškovic predaja darilo in zahvale predstavnikom Društva koranti Destrnik