Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Slovenske železnice obiskali kurenti

Na Slovenskih železnicah so kurenti tudi letos preganjali zimo in pozdravljali pomlad. Več kot dvajset kurentov iz Društva koranti Destrnik je v Ljubljani najprej obiskalo podjetje SŽ-VIT, kjer so se srečali s sodelavci in vodstvom podjetja. Nato so se odpravili v Železniški muzej, kjer so jih pričakali otroci iz bližnjih vrtcev in šol. Zaposleni v Muzeju so otrokom poleg edinstvenega obiska pripravili tudi prav posebno presenečenje in jih z miniaturno lokomotivo zapeljali po vrtni železnici.

Kurenti so svojo pot nadaljevali peš proti železniški postaji Ljubljana ter nato do upravne stavbe Slovenskih železnic, kjer so se srečali s poslovodstvom. V imenu poslovodstva Slovenskih železnic sta zbrane pozdravila direktor-član poslovodstva Slovenskih železnic Tomaž Kraškovic ter pomočnik direktorja SŽ-Potniški promet Miloš Rovšnik. Tomaž Kraškovic je med drugim dejal, da z velikim veseljem pozdravlja obisk kurentov in njihovo poslanstvo. V imenu vseh železničark in železničarjev jim je predal darila, zaželel veliko uspehov ter jih povabil na srečanje tudi prihodnje leto.

Direktor-član poslovodstva Slovenskih železnic Tomaž Kraškovic predaja darilo in zahvale predstavnikom Društva koranti Destrnik