Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Slovenski skakalci že sedmo leto z vlakom v Planico

Planica bo od 21. do 24. marca tradicionalno gostila finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Slovenski skakalci so se danes, 20. marca, že sedmo leto zapored tradicionalno zapeljali v Planico z vlakom.

Robert Kranjec je pred koncem svoje kariere, ki jo bo zaključil ta vikend v Planici, kar na ramenih svojih sotekmovalcev prispel na peron ob tiru 3 ljubljanske železniške postaje, od koder se je skupaj z ostalimi tekmovalci podal na udobno vožnjo z vlakom.

Med našimi skakalci je v vlaku vladalo odlično vzdušje. Ob prihodu v Planico nas je pričakalo sončno vreme in verjeti je, da bo na letošnji prazniku pod Poncami vladalo čudovito vzdušje.

Z vlaki Slovenskih železnic smo v preteklih letih do Jesenic ali Hrušice prepeljali več kakor 12500 športnih navdušencev. Tako dejavno sodelujejo pri projektu trajnostnega razvoja in skrbi za okolje ter skupaj z organizatorji FIS finala svetovnega pokala v poletih Planica skrbijo za čistejšo prihodnost.

Povratne vozovnice po polovični ceni

Slovenske železnice vsem, ki se bodo na planiško prireditev odpeljali z vlaki, ponujajo občutno cenejše povratne vozovnice. Za odrasle velja 50-odstotni, za otroke od 6. do 12. leta 75-odstotni popust, otroci do 6. leta v spremstvu staršev pa potujejo brezplačno. Ob nakupu povratne vozovnice je treba samo predložiti vstopnico za prireditev Planica 2019.

Vozni redi vlakov

Od danes in do nedelje bodo za vse obiskovalce Planice, iz različnih krajev Slovenije do Jesenic vozili podaljšani redni vlaki, v soboto in nedeljo pa izredna vlaka do Hrušice. Od tod do Planice bo organiziran brezplačni prevoz z avtobusi in kombiji, z jeseniške železniške postaje pa bodo avtobusi vozili v povezavi z nekaterimi vlaki. Več o ponudbi in vozni redi vlakov s povezavo do Planice in nazaj.