Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaradi del bodo med 17. in 26. marcem mednarodni vlaki vozili do Salzburga, sledi prestop na lokalne vlake

Iz Nemških železnic so nas obvestili, da bo od 17. do 26. marca, med postajama Rosenheim – München Hbf zaradi gradbenih del potekala zapora proge. V času zapore bodo mednarodni vlaki vozili le do Salzburga. Med Salzburgom in Münchnom bo organiziran prevoz z lokalnimi vlaki Nemških železnic.

Zahvaljujemo se za razumevanje. Priporočamo, da se pred potovanjem o aktualnem stanju pozanimate na spletni strani Slovenskih železnic, na svoji železniški postaji, po e-pošti na: [email protected]