Nova postaja v sistemu Kr’s kolesom

Donacija Slovenskih železnic na lokaciji Železniške postaje v Kranju

Kranj, 10.6.2019

Na železniški postaji v Kranju so danes uradno odprli novo postajo sistema izposoje koles KRsKOLESOM, ki jo je doniralo podjetje Slovenske železnice. V uporabo sta jo slavnostno predala župan MOK Matjaž Rakovec in direktorica SŽ Potniški promet Darja Kocjan.

Sistem KRsKOLESOM se lahko ta hip pohvali z 268 uporabniki, ki so si kolo izposodili kar 3150-krat. Tako ima sedaj sistem že kar 26 postaj; 58 električnih koles, 92 običajnih koles in 300 ključavnic.

Kot je povedal župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec: »Mestna občina Kranj danes skupaj s Slovenskimi železnicami izpolnjuje obljubo ter uresničuje željo številnim uporabnikom sistema KRsKOLESOM, ki so se že od prvega dne prizadevali, da železniška postaja v Kranju dobi svojo postajo sistema KRsKOLESOM. Kot rečeno smo jim težko pričakovano željo uresničili s tem pa bodo pridobili vsi prebivalci našega mesta in okolice, saj verjamem, da se bo tudi zaradi te postaje število uporabnikov sistema povečalo, število voznikov, ki stojijo v prometnih zamaških pa zmanjšalo«.

Kot je povedala direktorica SŽ Potniški promet Darja Kocjan slovenske železnice z veseljem sodelujejo z lokalno skupnostjo. To je šele začetek prenove celotnega območja želežniške postaje. V kratkem načrtujejo postavitev kolesarnice za običajna oz. lastna kolesa, kjer bo predvidoma prostora za 100 koles.