Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Jutri v prodaji enkratne, dnevne in tedenske neimenske enotne splošne vozovnice IJPP

V skladu z Uredbo o načinu izvajanja gospodarske javne službe javnega linijskega prevoza potnikov v notranjem cestnem prometu, o koncesiji te javne službe in o ureditvi sistema enotne vozovnice, ki je stopila v veljavo 21.05.2019, se poleg mesečnih in letnih neimenskih enotnih splošnih vozovnic, 1. avgusta, začenja prodaja enkratnih, dnevnih in tedenskih neimenskih enotnih splošnih vozovnic IJPP. Enotne vozovnice uporabnikom javnega potniškega prometa zagotavljajo, da se lahko na relaciji, za katero ima vozovnico, peljejo z vsemi voznimi sredstvi in vsemi prevozniki. Več o produktih IJPP najdete na spletni strani Ministrstva za infrastrukturo.