Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Organizator Festivala Woodland je preklical dogodek

Danes smo prejeli sporočilo organizatorja Festivala Woodland, da je dogodek odpovedan. S tem se preklicuje tudi naša ponudba, da se na osnovi vstopnice za Festival Woodland omogoči brezplačen prevoz do kraja prireditve in nazaj.

Prosimo za razumevanje in vas vabimo, da se z vlakom zapeljete na številne druge prireditve. Pri nakupu vstopnic za prireditve v Info centrih Slovenskih železnic prejmete kupon za 50 % cenejše potovanje z vlaki Slovenskih železnic, za 2 osebi.