Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Potnike vabimo, da subvencionirane vozovnice IJPP podaljšajo oz. validirajo na stacionarnih prodajnih mestih IJPP

Zaradi tehničnih težav v delovanju IJPP sistema pri izvajanju verifikacije/validacije subvencioniranih vozovnic IJPP na vlaku prihaja do težav povezanih s sinhronizacijo podatkov med bazo subvencij in informacijami, ki so (bodo) naložene na IJPP kartici. Vse uporabnike subvencioniranih IJPP vozovnic zato vabimo, da se čim prej oglasijo na IJPP stacionarnih prodajnih mestih, kjer se jim bo na IJPP brezstično kartico naložila ustrezna nadgradnja zapisa vozovnice.