Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zapeljimo se na filmsko predstavo pod zvezdami

Ne prezrite! Začenja se sezona filmskih večerov na prostem. Med 11. julijem in 3. avgustom, Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na že skoraj tradicionalne poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič predstavljeni na slovenskem platnu. Filmski večeri Pod zvezdami se bodo začeli s prvencem Urše Menart Ne bom več Luzerka, dobitnika nagrade Vesna za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Več o programu “filmov pod zvezdami” najdete na spletni strani Kinodvora –   https://www.kinodvor.org/film-pod-zvezdami/.