Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Podpisan aneks o podaljšanju uporabe integrirane spletne vozovnice CONNECT2CE do konca tega leta

SŽ-Potniški promet in tržaško avtobusno podjetje Trieste Trasporti sta 1. avgusta 2019, v Trstu podpisala aneks k Pogodbi o integraciji različnih načinov prevoza in prevoznin v povezavi s čezmejnimi in lokalnimi storitvami javnega prevoza v okviru Pilotne akcije št. 6 projekta CONNECT2CE. Tega financira Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR) prek Transnacionalnega programa Srednja Evropa 2014–2020, s katerim se je podaljšala prodaja spletne vozovnice CONNECT2CE.  S to vozovnico potniki potujejo najprej z vlakom do Opčin, nato pa z avtobusom tržaškega avtobusnega podjetja TRIESTE TRASPORTI do Trsta in nazaj. S podpisom aneksa k omenjeni pogodbi lahko potniki kupujejo integrirano spletno vozovnico vse do konca tega leta.

Na sestanku so se predstavniki obeh podjetij pogovarjali tudi o dodatnih možnostih promocije CONNECT2CE vozovnice in potovanja v Trst, zlasti v luči spodbudbujanja turističnih potovanj in uvedbe dodatnih ugodnosti s spletno vozovnico CONNECT2CE.

Več o vozovnici – https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/z-eno-vozovnico-na-vlak-do-opcin-in-z-avtobusom-do-trsta

Vabimo vas, da si ogledate promocijski video o projektu –  https://www.youtube.com/watch?v=uEJ3SWpxRxs.  Sicer pa več o projektu lahko preberete na –  https://www.interreg-central.eu/Content.Node/CONNECT2CE.html.