Podpisan aneks o podaljšanju uporabe integrirane spletne vozovnice CONNECT2CE do konca tega leta

SŽ-Potniški promet in tržaško avtobusno podjetje Trieste Trasporti sta 1. avgusta 2019, v Trstu podpisala aneks k Pogodbi o integraciji različnih načinov prevoza in prevoznin v povezavi s čezmejnimi in lokalnimi storitvami javnega prevoza v okviru Pilotne akcije št. 6 projekta CONNECT2CE. Tega financira Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR) prek Transnacionalnega programa Srednja Evropa 2014–2020, s katerim se je podaljšala prodaja spletne vozovnice CONNECT2CE.  S to vozovnico potniki potujejo najprej z vlakom do Opčin, nato pa z avtobusom tržaškega avtobusnega podjetja TRIESTE TRASPORTI do Trsta in nazaj. S podpisom aneksa k omenjeni pogodbi lahko potniki kupujejo integrirano spletno vozovnico vse do konca tega leta.

Na sestanku so se predstavniki obeh podjetij pogovarjali tudi o dodatnih možnostih promocije CONNECT2CE vozovnice in potovanja v Trst, zlasti v luči spodbudbujanja turističnih potovanj in uvedbe dodatnih ugodnosti s spletno vozovnico CONNECT2CE.

Več o vozovnici – https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/z-eno-vozovnico-na-vlak-do-opcin-in-z-avtobusom-do-trsta

Vabimo vas, da si ogledate promocijski video o projektu –  https://www.youtube.com/watch?v=uEJ3SWpxRxs.  Sicer pa več o projektu lahko preberete na –  https://www.interreg-central.eu/Content.Node/CONNECT2CE.html.