Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Predprodaja subvencioniranih IJPP vozovnic za študente

V soboto, 21. septembra začenjamo predprodajo študentskih subvencioniranih vozovnic IJPP za študijsko leto 2019/2020.

Subvencionirane IJPP vozovnice lahko upravičenec uporablja za prevoz z vlakom, medkrajevnim avtobusom in tudi z mestnim avtobusom v Ljubljani in Mariboru. Cene subvencioniranih vozovnic IJPP ostajajo enake lanskim cenam.

Na prodajnih mestih SŽ-Potniškega prometa bodo v času predprodaje okrepljene prodajne ekipe, ki bodo študentom na voljo za svetovanje in pomoč pri pridobitvi subvencioniranih IJPP vozovnic. Predlagamo, da si še v počitniških dneh uredite svojo subvencionirano vozovnico IJPP za prevoz na fakulteto in se s tem izognete morebitni gneči na prvi študijski dan. Subvencionirana vozovnica IJPP imetniku omogoča vsakodnevno izbiro javnega linijskega prevoza na relaciji zapisani v vlogi za izdajo IJPP vozovnice.

Prodajna mesta subvencioniranih IJPP vozovnic so na naslednjih železniških postajah:

Sevnica, Zidani Most, Trbovlje, Zagorje, Litija, Ljubljana, Škofja Loka, Kranj, Lesce Bled, Jesenice, Domžale, Celje, Šentjur, Poljčane, Pragersko, Maribor, Rogaška Slatina, Ptuj, Ormož, Ljutomer mesto, Murska Sobota, Borovnica, Postojna, Sežana, Koper, Nova Gorica, Grosuplje, Trebnje, Novo mesto. *V Ilirski Bistrici, Medvodah, Trebnjem in Črnomlju je mogoče samo podaljšati subvencionirane vozovnice.

Cene subvencioniranih vozovnic IJPP ostajajo enake lanskim

V skladu s Pravilnikom o izvajanju subvencioniranega prevoza pripada subvencionirana IJPP vozovnica vsem dijakom, študentom in udeležencem izobraževanja odraslih, ki imajo bivališče najmanj 2 kilometra oddaljeno od kraja izobraževanja. Cene subvencioniranih vozovnic IJPP tudi v tem šolskem oziroma študijskem letu ostajajo enake lanskim cenam subvencioniranih vozovnic IJPP.  

Več informacij najdete na spletni strani www.slo-zeleznice.si.

Vsem študentom želimo uspešen začetek novega šolskega leta in prijetne ter varne poti.