Predprodaja subvencioniranih IJPP vozovnic za študente

V soboto, 21. septembra začenjamo predprodajo študentskih subvencioniranih vozovnic IJPP za študijsko leto 2019/2020.

Subvencionirane IJPP vozovnice lahko upravičenec uporablja za prevoz z vlakom, medkrajevnim avtobusom in tudi z mestnim avtobusom v Ljubljani in Mariboru. Cene subvencioniranih vozovnic IJPP ostajajo enake lanskim cenam.

Na prodajnih mestih SŽ-Potniškega prometa bodo v času predprodaje okrepljene prodajne ekipe, ki bodo študentom na voljo za svetovanje in pomoč pri pridobitvi subvencioniranih IJPP vozovnic. Predlagamo, da si še v počitniških dneh uredite svojo subvencionirano vozovnico IJPP za prevoz na fakulteto in se s tem izognete morebitni gneči na prvi študijski dan. Subvencionirana vozovnica IJPP imetniku omogoča vsakodnevno izbiro javnega linijskega prevoza na relaciji zapisani v vlogi za izdajo IJPP vozovnice.

Prodajna mesta subvencioniranih IJPP vozovnic so na naslednjih železniških postajah:

Sevnica, Zidani Most, Trbovlje, Zagorje, Litija, Ljubljana, Škofja Loka, Kranj, Lesce Bled, Jesenice, Domžale, Celje, Šentjur, Poljčane, Pragersko, Maribor, Rogaška Slatina, Ptuj, Ormož, Ljutomer mesto, Murska Sobota, Borovnica, Postojna, Sežana, Koper, Nova Gorica, Grosuplje, Trebnje, Novo mesto. *V Ilirski Bistrici, Medvodah, Trebnjem in Črnomlju je mogoče samo podaljšati subvencionirane vozovnice.

Cene subvencioniranih vozovnic IJPP ostajajo enake lanskim

V skladu s Pravilnikom o izvajanju subvencioniranega prevoza pripada subvencionirana IJPP vozovnica vsem dijakom, študentom in udeležencem izobraževanja odraslih, ki imajo bivališče najmanj 2 kilometra oddaljeno od kraja izobraževanja. Cene subvencioniranih vozovnic IJPP tudi v tem šolskem oziroma študijskem letu ostajajo enake lanskim cenam subvencioniranih vozovnic IJPP.  

Več informacij najdete na spletni strani www.slo-zeleznice.si.

Vsem študentom želimo uspešen začetek novega šolskega leta in prijetne ter varne poti.