Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Ob celoviti prenovi železniške postaje Maribor poskrbljeno za potovanja invalidov

Direkcija RS za infrastrukturo na območju ŽP Maribor izvaja obsežna gradbena dela za celovito prenovo in posodobitev železniške postaje. V času prenove, ki  bo predvidoma končana jeseni leta 2020, je  poskrbljeno za prevoze potnikov na invalidskih vozičkih oziroma oseb z omejeno mobilnostjo. V SŽ – Potniški promet se bomo v času prenove železniške postaje po najboljših močeh, seveda v okviru razpoložljivih možnosti, prizadevali, da bomo omenjenim osebam zagotovili čim bolj udobno in prijetno potovanje z vlaki Slovenskih železnic. Prosimo, da nas o nameravanem potovanju obvestite najmanj 48 ur pred potovanjem: ob delavnikih od 8. do 16. ure, na telefon: (0)1 291 33 91. Invalidne potnike bo v Mariboru pred postajno stavbo pospremil pristojni delavec, v Celju na parkirišču ob severni strani železniške postaje in v Ljubljani pred postajnim poslopjem.
V primeru, da nas o nameravanem prevozu ne boste pravočasno obvestili, vam bomo na postajah in pri potovanju lahko pomagali le v okviru trenutno razpoložljivih možnosti. Več o potovanju invalidov z vlaki Slovenskih železnic navlak.