Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Do nadaljnjega Crossmoby vlak s prestopom na Opčinah – med Ljubljano, Trstom, Palmanovo, Vidmom…

Zaradi težav na italijanski strani direktni Crossmoby vlak med Ljubljano, Trstom, Palmanovo, letališčem Ronke (Ronchi), Vidmom (Udine) ter s povezavami naprej po Italiji, do nadaljnjega ne vozi. Ob omenjenih urah (voznem redu) iz Ljubljane proti Trstu vsak dan vozi garnitura Siemens Desiro, potniki na Opčinah (Villa Opicina) prestopijo in nadaljujejo pot naprej po Italiji. Za nevšečnosti se potnikom iskreno opravičujemo. O spremembah bomo sproti obveščali.