Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

S podpisom pogodbe do podaljšanja prodaje CONNECT2CE vozovnice v letu 2020

CONNECT2CE spletna vozovnica, s katero lahko potujete najprej z vlakom do Opčin, nato pa presedete na avtobus do Trsta, predstavlja dobro prakso integracije dveh vrst javnega prevoza in povezovanje čezmejnih regij. Za uporabnike javnega prevoza pa eno od možnosti prevoza do Trsta, predvsem tisti, poleg direktnega vlaka Crossmoby.
Z veljavno vozovnico CONNECT2CE lahko uporabniki koristijo popuste pri drugih storitvah, kar najdete na povezavi.

V okviru evropskega projekta CONNECT2CE, Interreg Srednja Evropa, je bil izdelan promocijski video –  https://www.youtube.com/watch?v=uEJ3SWpxRxs), ki prikazuje uporabniško izkušnjo s CONNECT2CE vozovnico do Trsta.
Vozovnico lahko uporabniki kupijo le preko spleta tukajhttps://eshop.sz.si/c2c.

Več o projektu CONNECT2CE najdete na – https://www.interreg-central.eu/Content.Node/CONNECT2CE.html.