Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

V prazničnem decembru največ potnikov na Hrvaško

V letošnjem prazničnem decembru je največ potnikov iz Slovenije potovalo na Hrvaško, v Zagreb. Za kar 19 odstotkov več kot lansko leto. Takoj za Zagrebom je na drugem mestu prestolnica Srbije, Beograd kamor je, v primerjavi z letom 2016, potovalo kar 45 odstotkov več potnikov. Na tretjem mestu je Madžarska Budimpešta, kamor se je mogoče z direktnim vlakom tudi v letošnjem letu zapeljati že od 9 evrov naprej. Na četrtem mestu je bila v decembru 2017 Avstrija s svojimi adventnimi mesti kot so Dunaj, Salzburg, Gradec in Beljak.