Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Koncert #Dan 202 na vlaku in glavni železniški postaji Ljubljana (20. februar)

Presenečenje! Ko se srečata vlak in glasba ter popestrita februarski dan 20.2. Glasbeniki, Rudi Bučar, kantavtor iz Izole se pripelje s primorskega konca, Tomaž Štular, ex The Tide, Bordo z Gorenjske, Manca Trampuš in Domen Don Holc, Koala Voice, z zasavskega konca in Gregor Strasbergar Štras, Mrfy, z dolenjskega konca.

Na vlaku ustvarijo žur, ki se nadaljuje tudi na železniški postaji in zadovoljni so vsi, glasbeniki in potniki. Vsi so bili tudi enotni, treba bo ponoviti.

Ja, kmalu. Vlak je zakon! Ob sodelovanju Vala 202 in Potniškega prometa Slovenskih železnic je nastala lepa in prijetna zgodba…