Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Podaljševanje IJPP vozovnic

Kako do podaljšanja veljavnosti IJPP vozovnice po ponovni vzpostavitvi javnega potniškega prometa?

Zaradi začasne zaustavitve javnega potniškega prometa v RS (odlok Vlade republike Slovenije št. 566. o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Republiki Sloveniji) je Ministrstvo za Infrastrukturo (MzI) sprejelo Sklep št. 371-10/2019/116 podaljšanju veljavnosti terminskih vozovnic.

Po vzpostavitvi javnega potniškega prometa, se bo veljavnost IJPP vozovnic (enkratne dnevne, enotne tedenske, mesečne, polletne in letne) ustrezno podaljšala glede na prejeta navodila s strani Ministrstva za Infrastrukturo (MzI). Podrobnejša navodila si lahko ogledate v sklepu (sprememba sklepa 7.5.2020).