Podaljševanje abonentskih vozovnic

Kako do podaljšanja veljavnosti vozovnic po ponovni vzpostavitvi javnega potniškega prometa?

S sprejetim odlokom Vlade republike Slovenije (566. Odlok o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Republiki Sloveniji) se je od 16. marca 2020, začasno prekinil ves javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19.

Potniki, ki ste imeli v času odloka veljavne vozovnice (enkratne, tedenske, mesečne, polletne in letne), boste od ponedeljka, 11. 5. 2020 do 30. 6. 2020 (podaljšanje roka namesto prvotnih 15 dni – sprememba novice 18.5.2020), lahko svoje vozovnice podaljšali na način:

  • enkratne vozovnice (enosmerne ali povratne) kupljene v predprodaji za datum potovanja v času veljave odloka Vlade RS: vozovnico lahko izkoristite poljubni dan v tem obdobju;
  • tedenska vozovnica kupljena v predprodaji za teden od 16. do 22. 3. 2020: veljavnost vozovnice se podaljša za 7 dni;
  • mesečna vozovnica za marec: veljavnost vozovnice se podaljša za 16 dni;
  • polletna in letna vozovnica: veljavnost vozovnice se podaljša za dejansko neizkoriščene dni v času veljave odloka Vlade RS, skladno z veljavnostjo vozovnice, vendar največ za 56 dni;
  • pavšalna vozovnica (polletna, letna): veljavnost vozovnice se podaljša za dejansko neizkoriščene dni v času veljave odloka Vlade RS, skladno z veljavnostjo vozovnice, vendar največ za 56 dni;
  • letna ugodnost: veljavnost ugodnosti se podaljša za dejansko neizkoriščene dni v času veljave odloka Vlade RS, skladno z veljavnostjo ugodnosti, vendar največ za 56 dni.

Postopek podaljšanja vozovnic se bo izvajal na prodajnih mestih, ki bodo ob ponovni vzpostavitvi JPP odprta. Skladno s prenovo sistema za prodajo vozovnic boste ob podaljšanju vozovnic izpolnili in podpisali Obrazec za pridobitev SŽ imenske vozovnice na čip kartici in/ali čip kartice ugodnosti (GDPR). V izogib čakanju na prodajnem mestu predlagamo, da obrazec predhodno natisnete in izpolnite ter ga prinesete s seboj. Splošne pogoje si lahko preberete tukaj.

*dodano pojasnilo, 12.6.2020: Potniki, ki so vozovnice že podaljšali po zgoraj navedenem postopku (45 dni), do 12. junija 2020, se jim bo dodatnih 11 dni veljavnosti avtomatično podaljšalo ob potrditvi (validaciji vozovnice) na vlaku.

Sklep o podaljšanju terminskih vozovnic.