Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Podaljševanje abonentskih vozovnic

Kako do podaljšanja veljavnosti vozovnic po ponovni vzpostavitvi javnega potniškega prometa?

S sprejetim odlokom Vlade republike Slovenije (566. Odlok o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Republiki Sloveniji) se je od 16. marca 2020, začasno prekinil ves javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19.

Potniki, ki ste imeli v času odloka veljavne vozovnice (enkratne, tedenske, mesečne, polletne in letne), boste od ponedeljka, 11. 5. 2020 do 30. 6. 2020 (podaljšanje roka namesto prvotnih 15 dni – sprememba novice 18.5.2020), lahko svoje vozovnice podaljšali na način:

  • enkratne vozovnice (enosmerne ali povratne) kupljene v predprodaji za datum potovanja v času veljave odloka Vlade RS: vozovnico lahko izkoristite poljubni dan v tem obdobju;
  • tedenska vozovnica kupljena v predprodaji za teden od 16. do 22. 3. 2020: veljavnost vozovnice se podaljša za 7 dni;
  • mesečna vozovnica za marec: veljavnost vozovnice se podaljša za 16 dni;
  • polletna in letna vozovnica: veljavnost vozovnice se podaljša za dejansko neizkoriščene dni v času veljave odloka Vlade RS, skladno z veljavnostjo vozovnice, vendar največ za 56 dni;
  • pavšalna vozovnica (polletna, letna): veljavnost vozovnice se podaljša za dejansko neizkoriščene dni v času veljave odloka Vlade RS, skladno z veljavnostjo vozovnice, vendar največ za 56 dni;
  • letna ugodnost: veljavnost ugodnosti se podaljša za dejansko neizkoriščene dni v času veljave odloka Vlade RS, skladno z veljavnostjo ugodnosti, vendar največ za 56 dni.

Postopek podaljšanja vozovnic se bo izvajal na prodajnih mestih, ki bodo ob ponovni vzpostavitvi JPP odprta. Skladno s prenovo sistema za prodajo vozovnic boste ob podaljšanju vozovnic izpolnili in podpisali Obrazec za pridobitev SŽ imenske vozovnice na čip kartici in/ali čip kartice ugodnosti (GDPR). V izogib čakanju na prodajnem mestu predlagamo, da obrazec predhodno natisnete in izpolnite ter ga prinesete s seboj. Splošne pogoje si lahko preberete tukaj.

*dodano pojasnilo, 12.6.2020: Potniki, ki so vozovnice že podaljšali po zgoraj navedenem postopku (45 dni), do 12. junija 2020, se jim bo dodatnih 11 dni veljavnosti avtomatično podaljšalo ob potrditvi (validaciji vozovnice) na vlaku.

Sklep o podaljšanju terminskih vozovnic.