Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Izognite se čakalni vrsti pred prodajnim okencem

Zaradi prehoda na nov sistem prodaje vozovnic in s tem povezanega postopka prenosa ugodnosti ob postopku podaljšanja vozovnic, lahko na prodajnih mestih, ki so ob ponovni vzpostavitvi JPP odprta pride do gneče. Priporočamo, da v primeru potrebnega podaljšanja vozovnice na prodajna mesta pridete pravočasno in se izognite gneči pred odhodom vlaka.

Skladno s prenovo sistema za prodajo vozovnic je potrebno ob podaljšanju vozovnic izpolniti in podpisati tudi Obrazec za pridobitev SŽ imenske vozovnice na čip kartici (GDPR). Predlagamo da v izogib čakanju na prodajnem mestu obrazec predhodno natisnete in izpolnite ter ga prinesete s seboj.

V primeru ko potrebujete le enkratno vozovnico priporočamo da jo kupite preko spleta ali mobilne aplikacije Grem z vlakom.

Zahvaljujemo se za razumevanje