Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Izognite se čakalni vrsti pred prodajnim okencem

Zaradi prehoda na nov sistem prodaje vozovnic in s tem povezanega postopka prenosa ugodnosti ob postopku podaljšanja vozovnic, lahko na prodajnih mestih, ki so ob ponovni vzpostavitvi JPP odprta pride do gneče. Priporočamo, da v primeru potrebnega podaljšanja vozovnice na prodajna mesta pridete pravočasno in se izognite gneči pred odhodom vlaka.

Skladno s prenovo sistema za prodajo vozovnic je potrebno ob podaljšanju vozovnic izpolniti in podpisati tudi Obrazec za pridobitev SŽ imenske vozovnice na čip kartici (GDPR). Predlagamo da v izogib čakanju na prodajnem mestu obrazec predhodno natisnete in izpolnite ter ga prinesete s seboj.

V primeru ko potrebujete le enkratno vozovnico priporočamo da jo kupite preko spleta ali mobilne aplikacije Grem z vlakom.

Zahvaljujemo se za razumevanje