Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Spletni nakup IJPP vozovnic

Subvencionirane in nesubvencionirane IJPP vozovnice lahko kupite prek spleta.

Od 13. maja 2020, je na voljo spletni nakup subvencioniranih in nesubvencioniranih vozovnic IJPP.

Prek spleta lahko tudi podaljšate le svojo IJPP abonentsko vozovnico, ki jo imate naloženo na vaši brezstični čip kartici. Nakup brezstične čip kartice in prvi nakup vozovnice morata biti izvedena na prodajnih mestih Slovenskih železnic.

V primeru da želite podaljšati svojo IJPP vozovnico na spletni strani v eShop izberete zavihek IJPP, nato pa vrsto vozovnice, ki jo želite podaljšati (subvencionirano ali nesubvencionirano). V primeru nakupa prek mobilne aplikacije Grem z vlakom pa vozovnico IJPP podaljšate tako, da izberete rubriko Ponudba (najdete jo v spodnji vrstici), nato pa Kupi e-vozovnico, ki vas pripelje do možnosti izbora vozovnic.

PLAČILO lahko izvedete z:

z debetno oz. kreditno kartico – omogočamo plačila s karticami Maestro, Mastercard, Visa in Diners Club;
z Valu – za navodila kliknite – tukaj.

Cene

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost).