Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Izredno obvestilo: zaradi tehničnih težav nadomestni prevoz za vlak št: 11 med Mariborom, Pragerskim, Celjem in Ljubljano (29. junij)

[Obvestilo]

Zaradi izrednega dogodka, tehnične težave, bo namesto vlaka št: 11 (ICS), ki iz Maribora odpelje ob 5.45, vozil nadomestni avtobus med Mariborom, Pragerskim, Celjem in Ljubljano. Potniki iz Zidanega Mosta naj uporabijo vlak št 2252. Za vlak št: 14 (ICS), ki iz Ljubljane proti Mariboru odpelje ob 8.01, bo posledično nadomestna garnitura vlaka. Za vlak št: 517 (ICS), ki iz Maribora proti Ljubljani odpelje ob 10.45, bo posledično tudi nadomestna garnitura vlaka. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.