Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Avtovlaki skozi Bohinjski predor ponovno vozijo (6. junij)

[OBVESTILO] 6.6.; ob 7.30

Ob znižanju nivoja vode v Bohinjskem predoru je promet z avtovlaki ponovno vzpostavljen. Zardai počasne vožnje skozi predor lahko nastajajo krajše zamude.

Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.

[OBVESTILO] 5.6.; ob 16.40
Zaradi še vedno visokega nivoja vode v Bohinjskem predoru, bo za vlak 861 med Podbrdom in Mostom na Soči organiziran nodomestni avtobusni prevoz.

[OBVESTILO] 5.6.; ob 08.20
Zaradi narasle vode v Bohinjskem predoru je začasno prekinjen promet avtovlakov in tovornih vlakov med Podbrdom in Bohinjsko Bistrico.

Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.