Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Proga med Bohinjsko Bistrico in Grahovim je po sanaciji izrednega dogodka spet odprta (2. julij)

[Obvestilo; 2. 7. 2020; ob 18.45]

Proga med Bohinjsko Bistrico in Grahovim je po sanaciji izrednega dogodka spet odprta, prevozna.

 

[Obvestilo; 2. 7. 2020; ob 13.31]

Zaradi izrednega dogodka v Podbrdu je zaprta proga med Bohinjsko Bistrico in Grahovim. Za vlak št: 4213, ki vozi med Jesenicami in Novo Gorico, bo med Podbrdom in Grahovim organiziran nadomestni avtobusni prevoz, prav tako za vlak št: 4296, ki vozi med Novo Gorico in Jesenicami, bodo med Grahovim in Podbrdom vozili avtobusi. Podobno za vlaka št: 601 in št: 4214, ki vozita med Jesenicami in Novo Gorico oziroma Novo Gorico in Jesenicami.  Avtovlaka št: 858 in 857 ne bosta vozila.

Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.