Novo – direktni vlak na relaciji Ljubljana – Praga – Ljubljana

Od 1. julija do 26. septembra z direktnim (izrednim) RegioJet vlakom med Ljubljano in Prago. Mesti, ki ju pomembno zaznamuje tudi veličastna arhitekturna dediščina Jožeta Plečnika.

Morda tudi zato je sodelovanje med RegioJetom in Slovenskimi železnicami »obrodilo« izredni (poletni) vlak med obema mestoma. Vlak vozi med Prago, Pardubicami, Brnom, Bratislavo in Ljubljano.
Vlak bo med 1. do 10. julijem ter med 1. in 26. septembrom letos vozil trikrat tedensko (odhodi vlakov s Češke/Slovaške so v torek, petek in nedeljo zvečer, iz Ljubljane bodo vlaki vozili v sredo, soboto in ponedeljek) od vključno 11. julija do 31. avgusta, pa bodo direktni vlaki na relaciji Ljubljana – Bratislava – Brno – Pardubice – Praga in nazaj vozili vsak dan.

Vsak vlak bo imel do 12 vagonov s skupno 560 mesti za potnike, ki bodo na vlaku uživali tudi ob pijačah in prigrizku, ki ga bo pripravljalo osebje vlaka.

Vozni red vlakov je enak za celotno obdobje :

odhod iz Ljubljane ob 21:55, prihod v Bratislavo ob 05.34, v Brno hl. n. ob 07:07, v Pardubice ob 08:44 in v Prago ob 09:42. Odhodi vlakov iz Prage so ob 17:20, iz Pardubic ob 18:15, iz Brna hl.n. ob 19:48 in iz Bratislave ob 21:12 s prihodom v Ljubljano ob 05:14.
Vozovnice je mogoče kupiti preko spletnega mesta RegioJet www.regiojet.com – v naslednjih dneh pa bodo na voljo tudi na prodajnih mestih Slovenskih železnic.

Cena vozovnice

Cene enosmerne vozovnice se začnejo že pri 22 EUR, v spalniku okoli 30 EUR.
*Cena vozovnice vključuje brezplačno rezervacijo sedeža oziroma spalnika in servis na vlaku – vključno z brezplačno kavo in zajtrkom, brezplačno internetno povezavo ali zabavnim portalom in uporabo drugih storitev.

V Brnu in Pragi lahko potniki presedejo na avtobusne in železniške povezave RegioJet in nadaljujejo svojo pot – denimo v smeri Ostrave, Karlovih Varov, Berlina, Dresdna in drugih mest.