Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Odpravljene posledice izrednega dogodka Velenje – Šmartno ob Paki (30. julij)

[Obvestilo; 31. 7. 2020; ob 13.00]
posledice izrednega dogodka (plaz), na progi Šmartno ob Paki – Šoštanj, so odpravljene. Promet poteka po objavljenem voznem redu.

 

[Obvestilo; 30. 7. 2020; ob 8.39; dopolnjeno ob 9.30]
Zaradi izrednega dogodka (plaz), na progi Šmartno ob Paki – Šoštanj, bo med Šmartnom ob Paki in Velenjem, ter za vlak 3590 med Celjem in Velenjem (iz Celja odpelje ob 16.36) ter vlak 3521 med Velenjem in Celjem (iz Velenja odpelje ob 16.18) do nadaljnjega organiziran nadomestni prevoz z avtobusi.

Vzdrževalne ekipe Slovenskih železnic so na delu in kolikor je mogoče hitro odpravljajo posledice poškodb na železniški infrastrukturi. Zaradi nadomestnega cestnega prevoza prihaja do zamud. Priporočamo, da se pred potovanjem o aktualnem stanju pozanimate na spletni strani Slovenskih železnic, pri osebju na vlaku, na železniški postaji, po e-pošti na: [email protected] Zahvaljujemo se za razumevanje.