Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Obvestilo: 16. julija dopoldan ne bosta vozila avtovlaka št: 853 in 854 (10.julij)

Obvestilo:

Zaradi napovedane  zapore proge 16. julija, med 9.15 in 11.50, ne bosta vozila avtovlaka št: 853, ki vozi med Bohinjsko Bistrico in Mostom na Soči ter  št: 854, ki vozi med Mostom na Soči in Bohinjsko Bistrico.  Vlak št: 855 bo po končani zapori iz Bohinjske Bistrice odpeljal z okoli 15 minutno zamudo.

Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.