Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Do 31. julija je moč urediti prenos ugodnosti in vozovnic na nove brezkontaktne čip kartice (3.julij)

Zaradi prehoda na nov sistem prodaje vozovnic je prenos ugodnosti in vozovnic na nove brezkontaktne čip kartice moč urediti do do 31. julija 2020. Po tem datumu prenos ugodnosti in vozovnic na nov medij ne bo več mogoč.

Postopek prenosa vozovnic, se izvaja na prodajnih mestih, ki so ob ponovni vzpostavitvi JPP odprta. Skladno s prenovo sistema prodaje vozovnic boste ob prenosu ugodnosti in vozovnic izpolnili in podpisali Obrazec za pridobitev SŽ imenske vozovnice na čip kartici in/ali čip kartice ugodnosti (GDPR). V izogib čakanju na prodajnem mestu predlagamo, da obrazec predhodno natisnete in izpolnite ter ga prinesete s seboj. Splošne pogoje si lahko preberete tukaj.

Priporočamo, da v primeru potrebnega prenosa ugodnosti ali vozovnice na prodajna mesta pridete pravočasno in se izognite gneči pred odhodom vlaka.