Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Pridružite se 11. julija – Promocijski dan umirjanja prometa in spodbujanja trajnostne mobilnosti ob Bohinjskem jezeru.

Občina Bohinj, Turizem Bohinj in Javni zavod Triglavski narodni park vas vabijo, da 11. julija obiščete Bohinjsko jezero, Ukanc in slap Savico brez osebnega vozila, se naužijete tišine in skupaj z organizatorji podprete sodobne trende, ki spodbujajo odgovoren, trajnosten in okolju prijazen obisk Triglavskega narodnega parka.
Pripeljite se v Bohinjsko Bistrico z vlakom.

Promocijski dan umirjanja prometa poteka istočasno na dveh prometno zelo obremenjenih območjih Triglavskega narodnega parka, in sicer v Bohinju in v dolini Tolminke.