Prodaja subvencioniranih IJPP vozovnic za študente za novo študijsko leto 2020/2021

Vloge za subvencionirane vozovnice študentov za novo študijsko leto sprejemajo prodajna mesta za enotne vozovnice od ponedeljka, 21. septembra 2020.

Da bi zmanjšali nevarnost okužb s COVID 19 prosimo vse upravičence subvencioniranih vozovnic, da vlogo oddajo preko spleta.

Tisti, ki že imate IJPP vozovnico, jo lahko podaljšate preko mobilne aplikacije.

Vrsto in cene subvencioniranih vozovnice najdete na povezavi – IJPP. 

Cene subvencioniranih vozovnic IJPP ostajajo enake lanskim cenam vozovnic.

Ministrstvo za infrastrukturo je v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo in partnerji v šolskem/študijskem letu 2019/2020 omogočilo pridobitev subvencionirane vozovnice na popolnoma digitalen način.

Vloga za izdajo subvencionirane vozovnice v elektronski obliki je na voljo na spletni stani eUprave.

Za oddajo elektorske vloge vlagatelj potrebuje le e-identiteto, ki jo lahko brezplačno uredite na najbližji Upravni enoti (digitalno potrdilo ali smsPASS).
Prednost oddaje elektronske vloge za subvencionirano enotno vozovnico preko portala eUprava je v tem, da po potrditvi oddane vloge vlagatelj v nekaj minutah dobi tudi odločitev o upravičenosti do subvencionirane vozovnice in povezavo na spletni nakup vozovnice. Spletni nakup opravijo pri izbranem prevozniku. Vozovnica se na kartico naloži ob prvem vstopu na prevozno sredstvo (avtobus ali vlak).

Storitev eUprave lahko zaradi časovnega prihranka oziroma poenostavljenega postopka olajša nakup vozovnice uporabnikom javnega potniškega prometa s statusom dijaka ali študenta.

Vse, ki nimajo možnosti spletne vložitve vloge in spletnega nakupa vozovnice, prosimo, da za vlogo in vozovnico poskrbijo že v predprodaji in ne čakajo na zadnje dni.

Študenti, na podlagi vloge za tekoče študijsko leto, lahko za mesec september kupijo subvencionirano mesečno vozovnico za 10 voženj na mesec. Delovni čas blagajn IJPP. 

Za upravičence subvencioniranih vozovnic IJPP, ki se izobražujejo zunaj Republike Slovenije ter tuje upravičence, ki se izobražujejo v Republiki Sloveniji, veljajo določila pravilnika za
izdajo abonentskih subvencioniranih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa za vlagatelje subvencioniranega prevoza. Subvencionirana vozovnica IJPP, ter osnovnošolska mesečna, polletna in letna vozovnica, ki je izdana do zadnje postaje SŽ, velja tudi za potovanje od/do mejne točke (meje RS) brez doplačila oziroma plačila prevoznine za vlak.

Za informacije in morebitne reklamacije  se obrnite na Ministrstvo za infrastrukturo na podlagi pisnega vprašanja ali reklamacije o višini neizkoriščene vrednosti vozovnic.
Vprašanja pošljite na e-naslov [email protected]