Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Madžarska s 1. septembrom zapira mejo za tujce (29. avgust)

Zaradi vse večjega števila okužb z novim koronavirusom, vnešenih iz tujine, sosednja Madžarska 1. septembra zapira mejo za tuje državljane.
To je minuli teden uradno sporočila vlada v Budimpešti. Ukrep bo veljal mesec dni. V Madžarsko bodo od začetka septembra lahko vstopili le madžarski državljani. Vsaj za zdaj med Slovenijo in Madžarsko še vedno vozita mednarodna vlaka 246/247, ki vozita med Ljubljano in Budimpešto. Tujci bodo od jutri za vstop na Madžarsko morali navesti posebno utemeljen razlog. Utemeljeni razlogi, ki omogočajo izjemo od splošne prepovedi vstopa na Madžarsko, so po navedbah MZZ sodelovanje v sodnih postopkih, poslovni obiski, zdravljenje, študijske obveznosti, izvajanje storitev v potniškem prometu, udeležba na pomembnih družinskih dogodkih, kot so poroka, krst in pogreb, skrb za ožjega družinskega člana ter udeležba na uradnih športnih, kulturnih ali verskih dogodkih mednarodnega pomena. Vsem potnikom, ki v prihodnjih dneh nameravajo potovati na Madžarsko, svetujemo, da se pred potjo pri pristojnih organih – tudi ministrstvu za zunanje zadeve –  ustrezno pozanimajo o možnostih potovanja na Madžarsko.