Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Izredno obvestilo: nadomestni avtobusni prevoz na relaciji Metlika – Črnomelj (16. avgust)

(Obvestilo; 16.08.2020 ob 5:55)

Zaradi tehničnih težav bo organiziran nadomestni avtobusni  prevoz na relaciji Metlika – Črnomelj, za vlak št. 3282, ki vozi med Metliko in Ljubljano. Vlak ima redni odhod iz Metlike ob 5:30, iz Črnomlja ob 5:49 in redni prihod v Ljubljano ob 8:07.

Predvidena zamuda vlaka je okoli 60 minut.

Potnikom se opravičujemo in se zahvaljujemo za razumevanje.