Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Izredno obvestilo: vlaki na relaciji Most na Soči-Jesenice in Most na Soči – Nova Gorica vozijo z zamudo (2.avgust)

[Obvestilo; 2.8.2020; ob 12.27]

Zaradi izrednega dogodka (podrto drevo), na progi Mosta na Soči – Jesenice vozi vlak 4294, z odhodom Most na Soči ob 11:59 in na relaciji Most na Soči – Nova Gorica, vlak 4205, z odhodom Most na Soči 12:27, z zamudo.

Vzdrževalne ekipe Slovenskih železnic so na delu in kolikor je mogoče hitro odpravljajo ovire na železniški infrastrukturi.

Opravičujemo se in se zahvaljujemo za razumevanje.